Vakconferentie 2017

 

Impact – wetenschapscommunicatie met en voor de samenleving

De vijfde editie van de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie was met ruim driehonderd bezoekers, twee keynote-sprekers en twaalf break-out sessies de grootste editie tot nu toe!

In het Museon in Den Haag gingen we maandag 10 april op zoek naar de betekenis van wetenschap voor de samenleving. Welke impact moeten onderzoek en de resultaten van onderzoek op onze maatschappij hebben? Deze vragen waren de afgelopen jaren steeds vaker onderwerp van gesprek, zowel in de landelijke en Europese politiek, als bij kennisinstellingen en universiteiten. Wat betekenen deze discussies voor het veld van de wetenschapscommunicatie?

Wanneer is wetenschap de motor achter sociale innovatie? Wat ís ‘maatschappelijke impact’ en op welke manier draagt wetenschapscommunicatie daaraan bij? Hoe kun je als wetenschapscommunicator mensen betrekken en helpen? Wat is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en nemen we die?

Bekijk het fotoverslag van de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie 2017 en luister Kellie Liket's keynote-lezing 'Hoe goede doelen hun impact vergroten' en de keynote-lezing van George Marshall 'The underlying science of climate change communications' terug op de site van TXT Radio.

 

Maillijst

Wil je op de hoogte worden gehouden, een wijziging in je contactgegevens doorgeven, of je juist afmelden voor de berichtgeving van de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie? Dat kan via dit formulier.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren