Sessie 02

 

Speelse reflectie: tools voor geslaagde interactie

Door Lucas Keijning (voorzitter), Marjoleine van der Meij en Frank Kupper

Hoe betrek je een live publiek op een actieve manier bij lastige onderwerpen? En hoe zorg je er voor dat mensen met andere ogen naar een bepaald thema gaan kijken?

In deze sessie geven we tools om mensen interactief en als het even kan fysiek te betrekken bij je verhaal. Kun je het thema vertalen in een experiment, een aansprekende spelvorm of een metafoor waar de zaal op een speelse manier mee aan de slag kan? We geven voorbeelden uit de praktijk en werken samen met de zaal een case uit. Innoveer mee!

Download de presentatie Speelse reflectie: tools voor geslaagde interactie

Voorzitter: Lucas Keijning
Lucas is programmamaker bij NEMO Science Museum en ontwikkelt onder andere tentoonstellingen, workshops en demonstraties. Hij is namens NEMO betrokken bij het Kenniscafé in de Balie en verzorgt daar iedere maand een interactief intermezzo met het publiek. Lucas nodigt mensen op een speelse manier uit na te denken over de rol die wetenschap en technologie in hun leven speelt. Naast programmamaker is hij kinderboekenschrijver.

Marjoleine van der Meij
Marjoleine werkt als docent-onderzoeker bij het Athena Instituut van de Vrije Universiteit in Amsterdam, afdeling Wetenschapscommunicatie. Zij rondt op dit moment haar proefschrift af over het ontwerpen van tools ter facilitatie van speelse reflectie op nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap en technologie.

Frank Kupper
Frank werkt als universitair docent bij het Athena Instituut van de Vrije Universiteit in Amsterdam, afdeling Wetenschapscommunicatie. Hij is een expert op het gebied van maatschappelijke interactie en dialoog rondom nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap en technologie. In zijn onderzoek focust hij op het ontwerpen en faciliteren van speelse reflectie, creatieve verbeelding en reframing.

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06 - Sessie 07 - Sessie 08 - Sessie 09

Sessie 10 - Sessie 11 - Sessie 12

evenementen software
 evenementen software