Sessie 03

 

​Wetenschapscommunicatie van buiten

naar binnen naar buiten

Door Stephanie Helfferich en Miranda Thoen

Impact is meer dan wetenschapscommunicatie. Het is ook: zorgen dat de samenleving baat heeft bij inzicht en kennis van onderzoekers, verbinden van wetenschap en publiek, de dialoog aangaan en het publiek betrekken bij wetenschap.

In de Universiteit Utrecht werken we daarom ook ‘andersom’: van buiten naar binnen. Dus niet alleen: hoe communiceren we over ons onderzoek? Maar ook: welke kwesties spelen er nu in de maatschappij, welk publiek bevindt zich om die kwesties heen, wat voor vragen hebben zij en hebben wij onderzoekers in huis die licht kunnen werpen op die vragen.

In deze sessie vertellen we onder andere over het Oekraïnereferendum, over Wereldfaam, een schimmel met je naam en Meet the professor. Bovendien werken we gezamenlijk een casus uit, waarin we jonge onderzoekers helpen met public engagement over plastic soep.

Download de presentatie Wetenschapscommunicatie van buiten naar binnen naar buiten

Stephanie Hellferich
Stephanie is hoofdredacteur van de wetenschapsredactie van de Universiteit Utrecht. Dit is een universiteitsbreed redactienetwerk dat  onderzoekers ondersteunt bij het vertalen van hun onderzoek voor een breder publiek.

Miranda Thoen
Miranda is coördinator van het Public Engagement Programma van de Universiteit Utrecht, dat beoogt de public engagement-activiteiten van de universiteit op een hoger plan te tillen.

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06 - Sessie 07 - Sessie 08 - Sessie 09

Sessie 10 - Sessie 11 - Sessie 12

qr code scannen
 qr code scannen