Impressie van sessie 07

 

Beoordeel zelf WTC voorstellen: doe mee aan de pilot-jurybijeenkomst Public Engagement Profiel

Alex Verkade (Rathenau Instituut), Santje van Londen (Ministerie van OCW), Leonie van Drooge (Rathenau Instituut) en Behnam Taebi (TU Delft)

 

Echte workshop waarin de deelnemers zelf de beoordelingsmethodiek Public Engagement Profiel die Alex Verkade aan het ontwikkelen is, konden testen op een fictief WTC-projectvoorstel. In drie groepen onder leiding van Santje van Londen, Leonie van Drooge en Frans van Dam.

Het projectvoorstel werd door alle groepen voornamelijk onvoldoende gescoord maar de methodiek werd gewaardeerd al waren er veel suggesties om hem nog beter verder te ontwikkelen. Duidelijk is dat de methodiek een prima manier is om de discussie over de kwaliteit van wtc projecten te stimuleren. 

Mooi in systeem van beoordelen van indicatoren is onderscheid in technische en normatieve indicatoren. Altijd belangrijk: sluit het doel aan bij de doelgroep. Normatief: diversiteit – niet elk project hoeft ook VMBO leerlingen te bereiken hoe belangrijk diversiteit ook is. 
Instrument niet alleen voor beoordelen van voorstellen maar ook van bestaande projecten om te evalueren hoe goed we het doen. 

Hopelijk helpt het om wetenschapscommunicatie meer te zien als onderdeel van het werk van de wetenschapper en niet alleen iets dat leuk klinkt voor de buhne waar je in het echt geen tijd aan moet besteden omdat je er toch   niet op beoordeeld wordt.

Download de presentatie Beoordelingsinstrument WTC

 

Impressie keynote Kellie Liket - Impressie keynote George Marshall - Impressie 01 - Impressie 02 - Impressie 03 - Impressie 04 - Impressie 05 - Impressie 06 - Impressie 07 - Impressie 08 - Impressie 09 Impressie 10 Impressie 11 Impressie 12

Terug naar overzicht van impressies

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren