Impressie keynote-lezing Kellie Liket

 

Hoe goede doelen hun impact vergroten

Volgens Liket is impact meer dan alleen wetenschappelijke impact. Het gaat volgens haar vooral ook om maatschappelijke impact, liefst nog met een duurzaam resultaat, en waarvan vaststaat dat het een direct gevolg is van jouw handeling. 'Wat niet sowieso vanzelf gebeurd zou zijn', benoemt Liket het.

Het meten van deze impact is volgens Liket belangrijk, alleen al omdat je als wetenschap - en als wetenschapcommunicatie nog meer - een verantwoordelijkheid hebt voor de impact die wetenschap kan hebben op het grote publiek. Hoe waarachtig is de boodschap die ik uitdraagt? Welk effect heeft het op de ontvanger, en is dat wat ik wil uitdragen?

Daarnaast kun je door de impact te meten van wetenschappelijk onderzoek inzichtelijk maken - 'transparant' noemt Liket het - wat de effectiviteit is van onderzoek: 'Wat draagt het daadwerkelijk bij aan het grote geheel?' Door impactmeting kan je de wetenschappelijke onderzoeksagenda richting geven, door inzichtelijk te maken 'wat werkt' en wat het effect is.

Dat impactmeting ook haar eigen valkuilen kent illustreert Liket vanuit haar eigen onderzoekservaring met goede doelen. Volgens gaan er soms nog te vaak middelen naar initiatieven, waarvan de impact niet even duidelijk is. Aan de andere kant lijkt de impact soms zonneklaar, maar lukt het niet om de boodschap 'voor de bühne' te krijgen.

 

Terugluisteren

Luister de keynote-lezing van Kellie Liket terug op de website van TXT Radio.

 

Terugkijken

Kijk de keynote-lezing hier terug.

 

Impressie keynote Kellie Liket - Impressie keynote George Marshall - Impressie 01 - Impressie 02 - Impressie 03 - Impressie 04 - Impressie 05 - Impressie 06 - Impressie 07 - Impressie 08 - Impressie 09 Impressie 10 Impressie 11 Impressie 12

Terug naar overzicht van impressies

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren